Агнешко с ментов сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Агнешко с ментов сос2 / 2
28/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • мента - 1 връзка
  • моркови - 4 бр.
  • зелен фасул - 400 г замразен
  • зехтин - 10 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се натрива добре със сол и черен пипер от двете страни. В тиган се загрява част от зехтина и в него се пържат парчетата агнешко месо до златисто от двете страни.

Морковите се нарязват на тънки ивици, фасулът се смесва с тях и се запържват до омекване в зехтина, в който се е пържило месото. Ментата се нарязва на много ситно, добавя се останалият зехтин и сместа се пасира.

Агнешкото се сервира, като месото се разпределя в чинии, полива се с ментовия сос и се добавя по малко от зеленчуците във всяка порция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: