Супа минестроне по тоскански
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Макаронена Супа»Супа минестроне по тоскански

Супа минестроне по тоскански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k275k
Супа минестроне по тоскански1 / 2
29/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
"За някои е просто макаронена супа, но ние знаем, че минестронето е много повече от това - то е култура"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситно. Морковите се обелват и се режат на тънки кръгчета. Целината се реже на тънки ивици.

Целината, лукът и морковите се слагат в тиган със загретия зехтин и се запържват до омекване на среден огън. Чесънът се нарязва на ситно и се добавя към зеленчуците. Готви се 1 минута.

Доматите се попарват с вряла вода, топват се в студена вода и се обелват, след което се нарязват на ситно и се добавят към сместа в тигана. Зеленчуците се преместват в тенджера и се загряват до кипване.

Добавят се фасулът, макароните и бульонът. Всичко се вари 20 минути на среден огън и накрая се добавят нарязаният магданоз, солта и босилекът. Сервира се гореща.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: