Домашен сироп от къпини

02/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Разкошен сироп без варене, който ще запази всички вкусове, аромати и ползи на любимите ни къпини "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 161
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • къпини - 2.5 кг
  • захар - 1 кг
  • лимонтузу - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и отцеждаме къпините.

Смачкваме ги в дълбок съд.

В тенджера сваряваме 3 литра вода и лимонтузуто и изливаме върху смачканите къпини.

Разбъркваме и прецеждаме през гъста цедка или сито.

Прибавяме захарта, пак разбъркваме и оставяме да престои 12 часа, докато захарта се разтопи напълно.

Готовия сироп наливаме в бутилки, запечатваме и държим на студено.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар