gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеле със спанак и джоджен

Зеле със спанак и джоджен

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9585k
Зеле със спанак и джоджен1 / 2
02/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • зеле - ½ кг
  • лук - 1 глава, голяма
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • спанак - 250 г
  • тиквички - 1 бр., малка
  • джоджен - 5 стръка, пресен или 1 с.л. сух
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето, лука, чесъна, тиквичката и джодена на ситно.

В голям тиган сгорещяваме зехтина и запържваме лука и чесъна до омекване.

Добавяме нарязаното зеле, разбъркваме и след няколко минути прибавяме, измития и нарязан спанак, тиквичката и джоджена.

Захлупваме с капак и задушаваме на много слаб огън 30 минути, като от време на време разбъркваме.

Добре е зеленчуците да останат леко хрупкави.

Подправяме със сол и черен пипер и консумираме топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: