gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Задушено Агнешко»Задушено агнешко бутче със зелен лук

Задушено агнешко бутче със зелен лук

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9564k
Задушено агнешко бутче със зелен лук1 / 2
30/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции8
"Едвам дочакахме да излезе пресния лук на пазара, за да приготвим любимото си Задушено агнешко бутче със зелен лук"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • оцет - 1 к.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер 10 бр. зърна
  • магданоз - 1 връзка
  • зелен лук - 2 връзки
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на парчета агнешкото месо и го пържим в сгорещеното олио, докато се зачерви от всички страни.

Отделно приготвяме смес от оцета, дафиновия лист, черния и червения пипер, наситнените магданоз, зелен лук, чесън, солта и водата.

Прибавяме сместа с подправките към месото и доливаме още малко вода, ако е необходимо, за да не загори. Слагаме всичко да се задушава под капак на котлона.

Когато сосът се сгъсти и месото омекне, махаме от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: