Домашен боб с кисело зеле

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
02/12/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 969
  • Преглеждания за месеца186
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • боб - 200 г, по - дребен
  • кисело зеле - 1 бр., средно по големина
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • джоджен - на вкус
  • люти чушки - 1 бр.
  • зелев сок - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба от вечерта, изхвърляме му водата и го слагаме в тенджера със студена вода да заври.

Кипваме го два пъти и изхвърляме водата. Киселото зеле отцеждаме добре и го режем на ситно.

В тенджера със сгорещено олио задушаваме зелето с червения пипер, докато омекне.

Към омекналото зеле прибавяме боба, зелевия сок, джоджена и сол на вкус.

Оставяме да се задуши за 30 мин.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Iliana Stoyanova
Iliana Stoyanova
10.02.2019 16:51
Вместо джоджен, аз сложих сминдух. Много повече подхожда на тази комбинация с кисело зеле.
0
0