Сиропирани охлювчета

Сиропирани охлювчета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
"Открихме идеалното средство за проваляне на изтощителните и неефективни диети"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кладенче в брашното чукнете яйцето и прибавете олиото, киселото мляко, в което сте разтворили бакпулвера, ванилия. Замесете постепенно средно меко тесто и оставете да си почине 10 минути.

Разделете го на 2 части и всяка разточете на правоъгълна кора, намажете ги с олио и отгоре поръсете със смляната какаова бисквитка с 1 с.л. захар.

Завивайте на стегнато руло и нарежете на шайби по 1 см с помощта на остър нож.

Подреждайте охлювчетата с разреза нагоре в предварително намазнена тава.

Изпечете ги в предварително загрята фурна 180 градуса 20-25 минути.

Кипнете захарния сироп за около 5 минути, отнемете от котлона и разбъркайте вътре лимоновия сок.

Потопете охлювчетата в охладения сироп и след като се напоят, ги вадете с помощта на решетъчна лъжица. Подреждайте ги в купа и ги залейте с останалия сироп.

Оставете сиропираните охлювчета да престоят за 1 нощ в хладилника, защото на другия ден са най-вкусни.

По желание поръсете с орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: