gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Никулденски шаран, пълнен с орехи

Никулденски шаран, пълнен с орехи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9585k
Никулденски шаран, пълнен с орехи1 / 2
05/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Някои го пекат, но майсторите знаят - шаранът за Никулден задължително трябва да е пълен с орехи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме шаран.

В мазнината и малко вода задушаваме нарязания лук.

Прибавяме нарязания на ситно чесън, счуканите орехи, черния пипер и солта.

Накрая прибавяме ситно нарязания магданоз и добре измития лимон, нарязан на парченца.

Пълним шарана и слагаме в тавичка за печене.

Остатъка от сместа разпределяме около шарана в тавата, а върху него нареждаме няколко кръгчета лимон.

Печем на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: