Прясно зеле с ориз и мариновани гъби

04/12/2015
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач39335334
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо680
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва и се претрива със сол. Настъргва се 1 морков и се задушава заедно със зелето. Добавят се черният пипер, червеният пипер и чубрицата, налива се малко вода и се оставя, докато се посвари.

Добавя се оризът. Когато набъбне достатъчно, за да се сдъвква лесно, се прибавят гъбите (количеството е по избор, аз слагам около 300 грама).

Добавя се доматено пюре и шарена сол. Обелва се 1 домат (ако са малки, може и два) и се нарязва на кубчета. Добавя се в тенджерата и се оставя да се вари, докато стане готово.

* Ако ще се запича, оризът се вари малко по-малко и веднага след като се сложат доматите и се разбърка, всичко се изсипва в тава и се пече на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар