Руло с бутер тесто

04/12/2015
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач38734344
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции6 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 411
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се гъбите, царевицата, маслините и лютеницата. Добавя се и кашкавалът и се разбърква.

Тестото леко се разточва (да не са толкова дълбоки линиите, където е било сгънато, за да не се скъса). Поставя се с дългата страна към Вас.

В средата, между двете широки части, напреки на тях, се поставя сместа в широка лента, но не се разстила по цялото тесто и пред и зад нея трябва да има част от тестото.

По дължината на сместа се поставят парченцата топено сирене.

Тестото от двете страни на сместа се разрязва настрани на лентички. В четирите ъгъла остават правоъгълници тесто - премахват се.

Завиването на рулото започва с частта от тестото, която е пред сместа. След това с лентичките се продължава да се завива сместа, като се кръстосват. Преди последната лентичка се затваря задната част от тестото и лентичката я затиска отгоре. Рулото се намазва с един жълтък и се поръсва със сусам.

В тава се слага хартия за печене и се поставя рулото (трябва да сте внимателни, защото може да се разпадне при преместването). Пече се на 170 градуса до порозовяване и изпичане на тестото.

* Правоъгълниците, които остават от тестото, ги правя на обикновени бутерки с кашкавал и ги опичам заедно с рулото.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар