Начин на приготвяне
Ябълките се обелват и нарязват на малки парченца. Разбъркват се заедно с орехите и канелата. Слагат се с меда в тенджера, за да се задушат. Когато са готови, котлонът се изключва и се снема.
Разстила се единият лист бутер тесто върху тавичка, застлана с хартия за печене, като краищата на бутер тестото се оставят да се показват малко.
Поизстиналата вече смес се изсипва и се прегъват краищата. Вторият лист от бутер тестото се нарязва на лентички (широки 1 см), които се нареждат вертикално и хоризонтално върху сместа, за да се получи решетка.
По желание лентичките се намазват с жълтък.
Паят се пече до порозовяване на 200-220 градуса.
Лесният ябълков пай с бутер тесто е готов.
Коментари