Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Лесен ябълков пай с бутер тесто

Лесен ябълков пай с бутер тесто

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Мечтите се сбъдват и този лесен ябълков пай е доказателство за това"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • ябълки - 3 - 4 бр.
  • орехи - 100 г
  • мед - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и нарязват на малки парченца. Разбъркват се заедно с орехите и канелата. Слагат се с меда в тенджера, за да се задушат. Когато са готови, котлонът се изключва и се снема.

Разстила се единият лист бутер тесто върху тавичка, застлана с хартия за печене, като краищата на бутер тестото се оставят да се показват малко.

Поизстиналата вече смес се изсипва и се прегъват краищата. Вторият лист от бутер тестото се нарязва на лентички (широки 1 см), които се нареждат вертикално и хоризонтално върху сместа, за да се получи решетка.

По желание лентичките се намазват с жълтък.

Паят се пече до порозовяване на 200-220 градуса.

Лесният ябълков пай с бутер тесто е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стана чудесен! Предположих, че си пропуснал да споменеш захарта и добавих, пресоли се манджата. Рецептата ти е един път! Ядеш и мълчиш. Благодаря
01.10.2024 19:56
Анонимен
Анонимен
Става наистина разкошен
31.10.2021 14:46
Потребител#185096
Потребител#185096
Паят е прекрасен!
04.02.2017 22:21
Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Чудесно изглежда, поздравления!
15.02.2016 17:57