Домашна Лазаня Болонезе
gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Домашна Лазаня Болонезе

Домашна Лазаня Болонезе

WackyWacky
Новак
64931
Домашна Лазаня Болонезе
Снимка: Wacky
1 / 4
04/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции8
"Лазанята върви с червено вино и приятна компания и тази не прави изключение"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сос Болонезе първо овкусяваме каймата с кимион, сол и черен пипер, ако сте купили овкусена кайма в пакетче.

След това запържваме каймата и добавяме нарязания лук - задушаваме за няколко минути и прибавяме доматите. След 5 минути добавяме подправките, доматено пюре и водата. Оставяме да се сгъсти за 10 мин. и сваляме от огъня, похлупваме и оставяме настрани.

За соса Бешамел разтапяме маслото и добавяме брашното при непрекъснато бъркане - да стане на каша, веднага се добавя млякото и се бърка постоянно, докато се сгъсти. Сваля се от огъня и се овкусява със сол и черен пипер.

Стигнахме до съществената част: Избираме подходяща тава, така че корите да покриват стените.

Слагаме 3 кори отдолу, за да е стабилно и да не се разпада след това. Върху първите кори слагаме Болонезето, след това - Бешамела и кашкавала, и 1-2 кори. Слагаме по малко Бешамел, защото ще ни трябва и за накрая.

Повтаряме така до предпоследната кора, тогава слагаме само сос Болонезе и слагаме последните кори (препоръчително да са 2) и изсипваме всичкия Бешамел, настъргваме повече кашкавал и слагаме в предварително загрята фурна на 200 градуса отгоре и отдолу за 30 минути. Накрая превключваме на грил за 10 минути, за да се запече кашкавалът.

Лазанята върви с червено вино и приятна компания!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: