Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Пържени калмари на тиган

Пържени калмари на тиган

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
04/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • калмари - 10 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • сол - 3 щипки
  • зехтин - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опашките на калмарите се отрязват. Калмарите се почистват от вътрешностите и от хрущяла. Горната ципа се оставя.

Калмарите се подсушават отвън и отвътре, те трябва да са напълно сухи, за да се изпържат добре.

Нарязват се на колелца с широчина сантиметър и половина. Овалват се в смес от солта и брашното.

Пържат се в загрят тиган със зехтин по една минута от всяка страна.

Изпържените калмари се вадят върху хартия, за да се отцедят от мазнината, и се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: