Палачинки с кайма
Pancakes with Minced Meat

Палачинки с кайма

Палачинки с кайма1 / 2
15/01/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8 бр.
"Страхотно е, няма как да не се влюбите в тези вкусни месни палачинки с апетитен сос"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • кайма - 250 гр.
  • домати - 2 броя
  • олио - 3 с.л.
  • кашкавал - 200 гр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • палачинки - 8 броя готови палачинки
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • мащерка
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземате едната глава лук, нарязвате те я на ситно, слагате в един тиган половината от мазнината и задушавате нарязания лук. След което обеляте единия домат и нарязан добавяте и него кум лука. Като остане на мазнина слагате и каймата. Цялата смес се запържва и се добавят подправките. С получената плънка се пълнят палачинките.

След като напълните палачинките и ги завиете, подреждате ги в една тавичка и заливате със следния сос.

Втората глава ситно нарязан лук се задушава с останалото олио, добавя се един обелен и нарязан на парчета домат, доматеното пюре, сол и захар на вкус и скилидките нарязан или пресован на ситно чесън. Варете съсът до сгъстяване.

След като направите сос, залейте палачинките и запечете леко във фурна за няколко минути.

Още по вкусно става ако нарежете един два домата на тънки колелца, наредите отгоре и след това поръсите с малко кашкавал. Запича се до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: