Султан кебап

Султан кебап
Снимка: Admin
1 / 15ВИДЕО
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Днес сме ви приготвили една прекрасна турска запеканка с крехко пилешко месце, зеленчуци и кашкавалена коричка"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 бр.
  • пилешко месо - 500 г от бут
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • кимион
  • черен пипер
  • магданоз
  • За сос Бешамел
  • масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • вода - 100 мл
  • сол
  • кашкавал - 200 г настъргана
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Загрява се олио в тиган и се запържват нарязаните лук и морков. Добавя се нарязаното пилешко месо с малко вода, за да не залепне, и задушаваме за кратко.

Прибавя се доматеното пюре, захарта, солта, черния пипер и кимиона Разбърква се, готвим още 4-5 минути и плънката се сваля от огъня.

Приготвя се сосът. В подходящ съд се загрява олио и масло. Сипваме брашното и бъркаме, за да се запържи леко, налива се прясното мляко и водата. Бърка се, докато леко се сгъсти, овкусяваме и е готов.

В купичка се поставят 2 кори, като краищата висят свободно. Пълним с част от плънката и краищата се събират отгоре. Обръщаме в намаслена тавичка - получава се топка.

Това се повтаря още 3 пъти. Заливаме топките със соса и обилно поръсваме с настърган кашкавал. Печем султан кебапа в загрята фурна 200 градуса до златисто.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
532
41
30
20
10
Дай твоята оценка: