Пилешки кюфтенца от бяло месо
Chicken Fillet Meatballs
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Пилешки кюфтенца от бяло месо

Пилешки кюфтенца от бяло месо

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9585k
Пилешки кюфтенца от бяло месо1 / 2
09/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
"Вкусотия за приятели, която заслужава да получи поне 5000 лайка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на много дребни парченца.

Разбиваме 3 белтъка с малко олио и сол и смесваме с пилешкото месо.

Другите 3 белтъка разбиваме на гъста пяна отделно и прибавяме към сместа с месото. Разбъркваме всичко.

В тенджера слагаме да заврят 4 к.ч. вода и с лъжица пускаме в нея от пилешката паста.

Щом топчетата се сварят ги изваждаме с решетеста лъжица и ги слагаме в съд със студена вода.

Нагорещяваме в уок тиган 3 с.л. олио и в него изпържваме нарязаните на ситно лук и джиджифил, доливаме бульона, посоляваме на вкус и слагаме щипка захар.

Щом бульонът заври, пускаме в него пилешките топчета и оставяме да врат няколко минути.

Преди да снемем ястието от огъня, добавяме нишестето размито с малко вода и разбъркваме за кратко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: