gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Фурна»Бърз ориз с тиквички на фурна

Бърз ориз с тиквички на фурна

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494644k
Бърз ориз с тиквички на фурна
Снимка: Elena Todorova
1 / 3
10/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Класическо постно ястие, което ще приготвите лесно - независимо дали сте новаци или майстори - готвачи"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • тиквички - 5 бр. средни по - големина
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • копър - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • олио - 30 мл за запръжка, може и зехтин
  • вода - 4 и 1/2 ч.ч. за ориза
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме морковите и лука на дребно и ги слагаме в предварително загрят тиган с олиото/зехтина.

Запържваме 5 минути и добавяме нарязаните на по-едро тиквички, с които запържваме още 5 минути. Изсипваме сместа в тавичка.

Измиване ориза и го добавяме в тавичката заедно с водата. Съотношението ориз вода е 1 към 3. Ако желаете можете да запържите ориза предварително.

Слагаме подправките, разбъркваме добре и слагаме в предварително загрята фурна да се пече.

Печете първо 20 минути на 250 градуса докато водата в тавичката заври, а след това още 20-25 мин минути на 150 градуса, докато оризът не попие изцяло водата и вашият ориз с тиквички е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: