Домашна вегетарианска паеля
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Паеля»Домашна вегетарианска паеля

Домашна вегетарианска паеля

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9563k
Домашна вегетарианска паеля1 / 2
15/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
"Предлагаме Ви тази пъстра, ароматна и богата вегетарианска паеля! Гарантираме Ви, че ще се влюбите в нея !"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В голям тиган с част от зехтина задушаваме почистения лук и чесън.

Прибавяме нарязана чушка и нарязания и отцеден патладжан.

Сипваме ориза при задушените зеленчуци и пържим 3 минути.

Кипваме водата в тенджера и прибавяме универсална подправка и шафран.

Наливаме ароматизираната вода при ориза и добавяме нарязаните моркови, посоляваме и задушаваме на тих огън 15 минути.

Отделно сваряваме в подсолена вода броколито и карфиола, накъсани на розички, зеления фасул, нарязан на парчета с дължина 5 см. Отцеждаме и прибавяме при ориза.

Накрая добавяме почистените от кожа и семки и нарязани на кубчета домати.

Варим до сваряване на ориза.

Когато остане без течност, поливаме с останалия зехтин и сервираме топло ястието с резени лимон.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: