Свинско с булгур и ориз

16/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 011
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 750 г
  • лук - 2 глави
  • булгур - 200 г
  • ориз - 200 г
  • олио - 3 с.л.
  • джоджен - на вкус, пресен
  • магданоз - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на парчета и изпържваме леко заедно с нарязания на ситно лук.

Доливаме топла вода да покрие месото и варим на тих огън до омекване на месото.

Отделно сваряваме с малко сол ориза и булгура, отцеждаме ги и ги изсипваме върху месото.

Поръсваме с черен пипер, нарязани джоджен и магданоз и оставяме да поври 5 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар