Шакшука - Яйца по Арабски

10/12/2015
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру204184774915
"По наше мнение има две велики арабски открития, които заслужават Нобелова награда - арабските цифри и шакшука "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
  • Преглеждания общо338 246
  • Преглеждания за месеца6588
  • Преглеждания за седмицата6588
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена70

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В загрято олио се запържват нарязания лук, чушките, почистени от семената, скилидките чесън.

Добавят се нарязани ситно или настъргани домати. Овкусяваме със сол, захар, черен пипер и кимион.

Оставяме да къкри на тих огън, като се разбърква непрекъснато. Щом се посгъсти се чукват яйцата.

Може с лъжица да им се оформи нещо като гнездо. Оставяме да се готвят до готовност.

Поднасяме с нарязан ситно магданоз! Бързо и вкусно!подобни рецепти тук

5 20
4 0
3 1
2 0
1 0

Коментари (12)

Милена Димитрова
Бях забравила това ястие. Като дете майка ми ни приготвяше така яйцата. Сервираше ни ги поставени в оформен във формата на лодка запечен кренвирш. При първа възможност ще го приготвя.
3
0
Яница Николова
Много апетитно изглежда!
2
1
Николай Митев
Преди малко го направих, страхотно.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв