gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Шакшука - Яйца по Арабски

Шакшука - Яйца по Арабски

17/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
"По наше мнение има две велики арабски открития, които заслужават Нобелова награда - арабските цифри и шакшука"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрято олио се запържват нарязания лук, чушките, почистени от семената, скилидките чесън.

Добавят се нарязани ситно или настъргани домати. Овкусяваме със сол, захар, черен пипер и кимион.

Оставяме да къкри на тих огън, като се разбърква непрекъснато. Щом се посгъсти се чукват яйцата.

Може с лъжица да им се оформи нещо като гнездо. Оставяме да се готвят до готовност.

Поднасяме с нарязан ситно магданоз! Бързо и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
533
41
31
20
10
Дай твоята оценка: