gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Новогодишна баклава елхичка

Новогодишна баклава елхичка

Таня Т.Таня Т.
Новак
252
Новогодишна баклава елхичка
Снимка: Таня Т.
1 / 2
11/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6-8
"Защото за празника искаме да поставим на трапезата само най-доброто - Сочна Новогодишна баклава елхичка"

Необходими Продукти

  • орехи - 500 г или бадеми
  • захар - 250 г
  • канела,
  • карамфил
  • ванилия
  • кори за баклава - 500 г
  • масло - за намазване
  • Сироп
  • мед - 1 ч.ч.
  • захар - 2 големи чаени чаши
  • вода - 2 големи ч.ч.
  • лимонов сок - от 1/2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Продуктите за средно голяма тава /за голяма тава или за тавата от фурната удвоете продуктите/:

1. Едро нарязаните ядки се смесват с галетата, канелата и ванилията.

2. Разстелете 4 кори за баклава върху намазана с масло тава, намажете ги с масло и поръсете със сместа. Направете по същия начин няколко слоя, докато ви свършат сместа и корите.

Последните 4 кори разстелете най-отгоре, отново намажете обилно с масло и разрежете баклавата на малки триъгълници.

3. Печете баклавата на 160 градуса за около 45 – 50 минути докато се зачерви.

4. Когато приключите сложете захарта и водата за сиропа да поврат за 4-5 минути на много слаб огън, и след като свалите сиропа от котлона във все още врящата смес сложете настърганата кора от лимон, сока му, ванилията и меда. Разбъркайте добре.

5. Когато леко поизстине баклавата, я залейте с топлия, но не врял! ! ! сироп. Спазвайте точно съотношението м/у захарта, водата и меда, така ще получите хрупкави и прекрасни на външен вид, а не меки и разплути баклавички! ! !

6. Подредете триъгълните баклавички във формата на елха и украсете със захаросани черешки или други плодове. Можете също да я украсите с гирлянди от плътен сметанов крем.

Желая ви успех!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: