gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кашкавалки»Пухкави домашни кашкавалки

Пухкави домашни кашкавалки

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1497781
Пухкави домашни кашкавалки
Снимка: Иси
1 / 12ВИДЕО
28/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции5
"Една от най-четените и любими рецепти за кашкавалки от последните дни. Приготвят се за отрицателно време и са умопомрачително вкусни!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в топлото мляко. Оставя се за десетина минути да шупне.

Брашното се пресява и от гореизброените продукти се замесва меко и еластично тесто (без сиренето и кашкавала, те са за плънката). Тестото се покрива и се оставя да втаса за около 30 мин.

В това време се настъргва кашкавалът. Тестото се разточва на правоъгълник, разпределя се кашкавалът и сиренето по малко и от двете, по желание може и да сложите стрита чубрица, може и някакъв колбас.

Навива се на руло, нарязва се на филийки. Тавата се намазва с олио. Нареждат се нарязаните кашкавалки с разреза нагоре. Покриват се и се оставя да втасат за 20 мин.

Намазват се отгоре с жълтък и 2 с. л. прясно мляко, поръсва се всяка кашкавалка с настърган кашкавал и стрита чубрица по желание. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 24
4 13
3 10
2 4
1 3
Дай твоята оценка: