Картофена торта на фурна
Torta od krompira u rerni
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Картофена торта на фурна

Картофена торта на фурна

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k8k6
Картофена торта на фурна
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10
"Да не сте посмели да слагате свещички на тази торта! Тя има нужда от студена бира и весела компания"

Необходими Продукти

  • картофи - около 1.5 кг
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г настърган
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 печени червени
  • доматено пюре - 1 с.л. (размито с малко вода)
  • гъби - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се запържват. Добавя се каймата, след това чушките, гъбите и доматеното пюре. Накрая се прибавят подправките. Оставете да се охлади.

Сварете картофите, намачкайте ги и към тях добавете яйцата, кашкавала, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.

В намаслена тавичка, поръсена с галета, изсипете 1/2 от картофената смес.

Отгоре сипете каймата и покрийте с останалите картофи.

Печете солената торта на 200 градуса около 35 минути. Оставете да се охлади малко и сервирайте.

Картофената торта на фурна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: