Макаронена супа

Макаронена супа

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
5713k1k1k8
Макаронена супа
Снимка: Рая Андонова
1 / 4
17/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции8-10
"Половин пакет макарони и една лесна рецепта ви трябва за приготвянето на вкусна макаронена супа"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се макароните до полуготовност. Лукът и морковът се нарязват на ситно и се запържват в малко олио на дъното на тенджерата. Когато макароните са почти сварени, се вадят и се шокират със студена вода (това се прави, за да не се разкашкат после, когато се варят с другите зеленчуци).

Налива се вода в тенджерата. Картофите се нарязват на кубчета. Когато водата кипне, се слагат картофите. Оставят се 4-5 минути да се посварят и се добавят морковът и лукът. После се слага сол и черен пипер на вкус и по желание други подправки.

Добавят се полусварените макарони и зеленчуковите бульончета. Всичко се вари още за не повече от 15 минути. По желание накрая може да се добави и магданоз.

Бележки:

- Ако са 200 грама, стават доста макароните, но пак е вкусно.

- Солта може да се добави чак след бульончетата, ако има нужда, защото те също са солени.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: