Мамина Питка
Mom’s Bread
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Мамина Питка

Мамина Питка

Мамина Питка
Снимка: Анонимен
1 / 7
01/02/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
1 бр.
"Няма по-вкусна питка от мамината!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва с топла вода, 1-2 с.л. брашно и се оставя на топло, за да се надигне. Смесват се яйцата (като се отделя единият жълтък) и останалите продукти. Към тях се прибавя и маята.

Замесва се тесто и се оставя да втаса.

След като втаса се премесва отново и се нарязва на малки топки, които се разстилат, нанизват се на руло, и се редят в тава.

Питката се намазва с жълтък и се оставя още веднъж да втаса. Посипва се с сусам и се пече в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
521
44
32
20
10
Дай твоята оценка: