gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Пай с тиквички и сирена

Пай с тиквички и сирена

Пай с тиквички и сирена
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
18/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрято олио в тиган се задушава нарязаният праз лук, добавя се и нарязаната тиквичка на кубчета и се овкусява със сол, черен пипер, мащерка и сваляме от котлона.

В тавичка, намазана с олио, се нареждат корите за баница, като краищата се оставят да висят.

Сипваме в полученото гнездо плънката с тиквички и праз. Отгоре се поръсва с натрошено меко сирене и нарязани маслини. Краищата се завиват към средата.

Отгоре се поръсва настърган кашкавал.

Печем в загрята фурна 180 градуса 20 минути до зачервяване на кашкавала.

Изважда се и обръщаме в чиния. Ако дъното не е добре запечено, се връща в тавата и се запича само отгоре още 3-5 минути.

Изважда се леко да се охлади и се нарязва.

Много хрупкаво и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: