Чеснови хлебчета
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Чеснови хлебчета

Чеснови хлебчета

EfrosiaEfrosia
Джедай
9434k1015k
Чеснови хлебчета1 / 2
03/02/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции10-12 бр.
"Всички ястия са много по-вкусни, когато са поднесени с още топли, току що извадени от фурната чеснови хлебчета!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в голяма тава, оформете кладенче по средата, прибавете всички останали съставки и започнете да месите. Меси се бавно до получаване на меко тесто. Оставя се да престои под кърпа за 30 минути.

От втасалото тесто се оформят малки топки, които се разточват до желаната дебелина и се нареждат в намазнена и набрашнена тава за печене. Преди да ги сложите във фурната, ги надупчете леко с вилица.

Пекат се до леко порозовяване, след което се мажат бързо със сместа от зехтина, чесъна и чубрицата и се допичат за още 5 минути.

Рейтинг

5 12
4 9
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка: