Пържен ориз по китайски с рулца от раци

20/12/2015
Марина
отМаринаПомощник Готвач93104791
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 548
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч. бланширан
  • зеленчуци - 1 бр. микс замразени
  • рулца от раци - 2 пакета
  • яйца - 3 бр.
  • олио
  • сол
  • китайска подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива до прозрачност на водата. Сварява се в съотношение 1:3. След това го измивате със студена вода, изцеждате го хубаво и го оставяте настрана.

В тиган се задушават зеленчуците до омекване. След това се запържват, заедно с нарязаните рулцата от раци. Добавяте и ориза да се запържи с тях.

Овкусявате с китайската подправка (анасон, карамфил, пипер, куркума, кардамон, канела, индийско орехче).

Яйцата се разбиват и в тиган с нагорещена мазнина се изсипват на тънка струя, за да станат на парцали. Когато станат готови, ги прибавяте към ризотото.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Дафинка Керанджиева
Страхотно, скоро ще го пробвам, Благодаря!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв