Бързи пържоли с гъбен сос
Quick Steaks with Mushroom Sauce
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Бързи пържоли с гъбен сос

Бързи пържоли с гъбен сос

Бързи пържоли с гъбен сос1 / 2
07/02/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции2
"Бързо, вкусни и крехки пържоли по много лесна рецепта, която можем само да препоръчаме"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 броя пържоли
  • гъби - 1 малък буркан
  • супа - 1 пакетче на прах от гъби
  • масло - 1/2 пакетче краве
  • брашно - за панировката
  • подправки - чубрица, черен пипер + още по желание
  • ориз - 1/2 водна чаша
  • универсална подправка
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се начукват, но не много и се панират в брашното. След това се запържват в нагрята мазнина.

Когато са готови се изваждат и се отцеждат от мазнината.

За ганитурата слагате да сварите ориза и прибавяте подправките. Водата на ориза е 1 1/2 в.ч. когато е готов. Изваждате, оформяте го във вид на топка и го слагате в чиния, където ще слагате готовите пържоли и соса.

За соса слагате в дълбок тиган маслото и малко от мазнината на пържолите, гъбите нарязани на едро. След като се задушат се прибавя предварително разбитото пакетче крем -супа в 300-400мл вода и се прибавя към гъбите.

Бърка се интензивно докато се получи гъста смес. Отстранява се от котлона.

Сервират се 2 топки ориз с пържола, поляти със соса или сложен отстрани пожелание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: