Зелеви сарми за Бъдни вечер

22/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Ще ви научим как да правите най-вкусните постни сармички, за да имате най-хубавата трапеза за празника "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо73 536
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и булгура в няколко води.

Нарязваме лука на дребно и го запържваме в олиото заедно с нарязаните на ситно морков и домат.

Добавяме измития ориз и булгур и бъркаме докато пържим – 7-8 минути.

Посоляваме и посипваме с чубрица.

Добавяме гореща вода да покрие ориза и готвим докато водата се поеме от продуктите. Оризът трябва да не е напълно готов. Оставяме да изстине.

Отделяме големите листа на една кисела зелка и отстраняваме дебелата средна жила.

Поставяме листата едно по едно в чиния, слагаме в единия край от плънката и завиваме сармички, които подреждаме плътно в намаслена тавичка.

Поливаме с още олио и доливаме малко вода.

Запичаме във фурна докато сармите се зачервят и ястието остане на мазнина.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар