Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Червена леща без брашно

Червена леща без брашно

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Червена леща без брашно
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Разкошна чорбичка от леща, приготвена за нула време и без никаква запръжка"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 малка глава или 1 стрък пресен
  • пиперки - 1/2
  • моркови - 1 средно голям
  • домати - 1 бр. по желание или доматено пюре
  • сол
  • шарена сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • джоджен - гюзум (пресен или сух)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се слага да се запържи в малко олио на дъното на тенджерата. Нарязват се морковът и пиперката и се добавят при лука.

Котлонът се намалява, слага се капакът и всичко се оставя около 2 минути да се задуши. Налива се вода и се оставя да ври.

Като заври водата, се добавят подправките и ври още, докато се сварят напълно зеленчуците. Лещата се измива и се добавя в тенджерата, след което се оставя да ври до готовност.

Бележка: Червената леща, за разлика от обикновената, се сварява за 10-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: