Боб по тракийски

24/12/2015
Мария Божилова
отМария БожиловаЧирак5561
Приготвяне30 мин.
Готвене300 мин.
Общо330 мин.
Порции5-7
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 449
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се бобът, като се изхвърлят три пъти водата, след като заври. Вари се, докато бобът е напълно сварен, като се вари във вода, която е нова, и е след като са изхвърлени три води. Като заври, се слагат три щипки сода за хляб, за да се свари добре и да няма несварени зърна.

Лукът се изчиства, нарязва се на кръгове и се запържва до златисто.

Свареният боб се нарежда в гърне, като се слага един ред боб, един ред пържен лук, сол и червен пипер. Завършва се с боб без лук и се поръсва с целина и джоджен.

Налива се вода - да покрие боба. Пече се във фурна с капак на гърнето, а 15 минути преди да е готово, капакът се маха и се готви без него, за да се запече.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Илияна Димова
Към подправките включвам и чубрица
0
0
Мария Божилова
В Тракийската кухня чубрицата се използва малко, не се използва в боб, а в леща.
1
0
Илияна Димова
Харесвам рецептата ! Много вкусно ястие ! Трябва ли да остане на мазнина при печене или да има сосче ? На нас ни харесва със сосче .
0
0
Мария Божилова
Вкусна е, да, трябва да има сосче, защото като изстине боба поема от соса.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв