Дип от зрял фасул
Umak od zrelog pasulja
gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дипове»Дип от зрял фасул

Дип от зрял фасул

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386302447721
Дип от зрял фасул
Снимка: Мартина Тракова
1 / 2
25/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4 - 6
"Просто пасирате и поръсвате със запържено червено пиперче - а приятелите ще донесат я зеленчуци, я крекери за дипа"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г сварен зрял фасул
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварения фасул, 3 с.л. от зехтина и малко количество от водата, в която е врял фасулът, пасираме добре.

Прибавяме солта и черния пипер.

В отделен съд загряваме 2 с.л. зехтин и към него слагаме червения пипер да се запържи за 1-2 секунди.

Тази запръжка слагаме върху дипа от зрял фасул.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: