gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джолан с картофи в гювеч

Свински джолан с картофи в гювеч

Свински джолан с картофи в гювеч
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 8ВИДЕО
19/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Печен свински джолан? Готови ли сте за страхотните деликатеси с джоланче? Е, вярно, изисква малко повече време, но резултата е повече от невероятен и вкусен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, морковите и лукът се почистват и нарязват на едри парчета. Поставят се на дъното на глинен съд и се поръсват със сол, черен пипер, чубрица и скилидки чесън.

Свинският джолан се намазва с разтопено масло, сол, черен и червен пипер и се поставя отгоре на картофите. Заливаме с 1 чаша червено вино и 1 чаша топла вода.

Отгоре се покрива с алуминиево фолио, затваря се с капака и се слага в студена фурна на най-долно ниво на умерен огън.

Печем гювеча около 2 часа и половина, като към края се сваля фолиото, капакът и се връща във фурната да се запече за хрупкава коричка

Поднасяме нарязано на порции с резен лимон и пресен магданоз !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: