Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джолан с картофи в гювеч

Свински джолан с картофи в гювеч

19/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Печен свински джолан? Готови ли сте за страхотните деликатеси с джоланче? Е, вярно, изисква малко повече време, но резултата е повече от невероятен и вкусен"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • свински джолан - 1 голям свински с кост
  • лук - 2 глави стар
  • моркови - 2 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • масло - 1 с.л. за намазване на джолана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, морковите и лукът се почистват и нарязват на едри парчета. Поставят се на дъното на глинен съд и се поръсват със сол, черен пипер, чубрица и скилидки чесън.

Свинският джолан се намазва с разтопено масло, сол, черен и червен пипер и се поставя отгоре на картофите. Заливаме с 1 чаша червено вино и 1 чаша топла вода.

Отгоре се покрива с алуминиево фолио, затваря се с капака и се слага в студена фурна на най-долно ниво на умерен огън.

Печем гювеча около 2 часа и половина, като към края се сваля фолиото, капакът и се връща във фурната да се запече за хрупкава коричка

Поднасяме нарязано на порции с резен лимон и пресен магданоз !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Класика, много вкусна Класика!!!
21.12.2022 19:06
Анонимен
Анонимен
Става много крехко, но му трябва доста време за печене
05.10.2021 18:14
Атанас Недевски
Атанас Недевски
Все едно аз съм го правил. Две незначителни уточнения-ползвайте капака на гювеча, няма нужда от фолио(затова е гювеч, все пак) и джоланите ги омажете обилно, кой с каквото харесва, преди да ги сложите в гювеча. Още нещо, което минава за гевезелък-прекарайте зарзаватите за бързо през тигана с мас, или масло-по вкус. Да ви е сладко. На мен ми беше :)
07.02.2020 14:51
5
Ивайло
Ивайло
Беше невероятно вкусно въпреки, че не съм голям фен на този вид месо.
04.01.2017 19:45
10
2
Татяна Димитрова
Татяна Димитрова
Аз приготвям с голямо удоволствие тази рецепта но имам специална билкова китка към джолана - риган, мащерка, мента. Опитайте - страхотен аромат!!!
04.01.2017 16:13
8
Stefka Manova - Mihaylova
Stefka Manova - Mihaylova
Много вкусно.
08.09.2016 21:26
8