Бисквитена торта Рафаело

Бисквитена торта Рафаело
Снимка: Веселина Константинова
1 / 7
27/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Уникално вкусна бяла торта с ром, кокос и много крем"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета маслени
  • масло - 1 пакет
  • заквасена сметана - 400 г
  • кисело мляко - 200 г
  • прясно мляко - 400 мл.
  • крем - на Йоткер без варене
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • бял шоколад - 150 г
  • кокосови стърготини - 100 г
  • лимони - настъргана кора от 1
  • ванилия - 1 прах
  • ром - 2 - 3 с.л.
  • захарни перли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте пакетчето крем с 200 мл. прясно мляко. Добавете 3 с.л. сметана и киселото мляко и част от кокосовите стърготини. Разбийте до получаването на пухкав крем.

На водна баня разтопете маслото и шоколада. Разбийте сметаната на пухкав крем. Прибавете постепенно маслото, шоколада, ванилията и останалите кокосови стърготини. Бъркайте до хомогенност.

В малка тавичка с подвижни рингове наредете ред бисквити, потопени предварително в прясно мляко. Поръсете с ром и настъргана кора от лимон.

Намажете с приготвения крем на Йоткер. Сложете и втори ред бисквити по същия начин. Намажете със сметановия крем.

Наръсете тортата от всички страни с кокосови стърготини.

Направете малки топчета от бисквити, мляко и масло. Оваляйте ги в кокосови стърготини.

Подредете ги върху тортата. Украсете със захарни перли.

Охладете тортата преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: