Целувчено Тирамису

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
162
279
125
309
30/12/2015
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 657
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бишкоти - 2 пакета
  • кафе - 250 - 300 мл подсладено
  • за крема
  • маскарпоне - 400 г
  • заквасена сметана - около 2 кофички
  • ванилова захар - 150 г
  • за украсата
  • какао - 5 с.л. тъмно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се разбиват съставките за крема и получената смес се оставя настрана. В правоъгълна тавичка се реди пласт от половината бишкоти, които са били леко сиропирани в кафето.

Отгоре се нанася внимателно малко от крема, за да се получи гладък пласт.

Следва още един ред сиропирани бишкоти и пласт крем.

Остатъкът от сместа се пълни в шприц и се шприцоват целувчици.

Полученият сладкиш се поставя в хладилник за 6 часа. След това се поръсва с какао и се поднася.

Кръгла иноксова форма за рязане на блатове
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгла иноксова форма за рязане на блатове
20.00 лв.
Виж ››

Изрежете перфектните блатове за торта или друг сладкиш с помощта на специалната кръгла форма за рязане на блатове. Можете да изрежете равномерно до 6 блата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар