Баклава с тахан халва

28/12/2015
Мартина Тракова
отМартина ТраковаПомощник Готвач138180301
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4 - 6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 074
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме корите на 3 равни части.

Нареждаме 1/3 от корите в намазнена тавичка, като между всяка кора мажем по малко олио.

Тахана разделяме на две. Настъргваме половината тахан и редим пак кори.

Печем в загрята фурна на 170 градуса до готовност.

От водата и захарта правим сироп. Заливаме студената баклава с топъл сироп.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Марияна
Марияна
26.05.2016 12:30
Баклавата се получи много добре. Прибавих допълнително и много нарязани на ситно орехи. На баклавата и отива много орехчета. Придава хубав вкус по този начин.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв