Телешко с моркови

ЕлиЕлиНовак
19/05/2011
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 061
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг.
  • лук - 4 глави
  • моркови - 5 бр.
  • олио - 6 с. л.
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • доматена салца
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребни късове и се измива, прибавяме лука нарязан на дребно, морковите - на кубчета, мазнината, дафинови листа, черен пипер и сол.

Захлупваме ястието и го оставяме да се задушава, докато се изпари всичката вода и почне да се пържи. Добавяме салца 1 с. л. , разбъркваме и наливаме гореща вода, която да покрие месото. оставяме ястието да се вари на тих огън, докато омекне месото и морковите и се получи хубав сос на масло.

Сервира се с пържени картофи, макарони или салата.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар