gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Новогодишно вегетарианско ястие

Новогодишно вегетарианско ястие

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
166334128558
Новогодишно вегетарианско ястие
Снимка: Криси Черникова
1 / 2
29/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2
"Свеж аромат и неустоим вкус за тези от вас, които не искат само мръвки"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. големи
  • печурки - 4 бр. кралски
  • праз - 1 бр.
  • едам - 150 г
  • чеснов сос
  • масло
  • черен пипер
  • сол
  • за украсата
  • маруля - 8 листенца
  • салата айсберг - 1 шепа, скълцана
  • маслини - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме големи и здрави картофи. Измиваме ги и ги обелваме. Сваряваме ги цели в подсолена вода, след което ги изваждаме да се отцедят от течността. После ги разполовяваме внимателно. Издълбаваме ги с лъжица, така че да се получат лодки и ги оставяме на хладно за известно време.

Междувременно наситняваме праза и гъбите и ги задушаваме в малко масло. С получената плънка пълним картофените лодки. Поръсваме с парченца едам и печем на горен реотан, докато сиренето се разтопи. В две плоски чинии редим от зарзавата. Отгоре поставяме от картофените лодки.

Поръсваме с подправки и чеснов сос. Аранжираме с магданоз и маслини, след което поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: