Новогодишно вегетарианско ястие

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
163289125346
Новогодишно вегетарианско ястие
Снимка: Криси Черникова
1 / 2
29/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции2
"Свеж аромат и неустоим вкус за тези от вас, които не искат само мръвки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме големи и здрави картофи. Измиваме ги и ги обелваме. Сваряваме ги цели в подсолена вода, след което ги изваждаме да се отцедят от течността. После ги разполовяваме внимателно. Издълбаваме ги с лъжица, така че да се получат лодки и ги оставяме на хладно за известно време.

Междувременно наситняваме праза и гъбите и ги задушаваме в малко масло. С получената плънка пълним картофените лодки. Поръсваме с парченца едам и печем на горен реотан, докато сиренето се разтопи. В две плоски чинии редим от зарзавата. Отгоре поставяме от картофените лодки.

Поръсваме с подправки и чеснов сос. Аранжираме с магданоз и маслини, след което поднасяме.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: