Тиквеник (Баница с тикви)

КристинаКристина
Новак
6
4
30/12/2015
"Топла, топла баница с тиква, който познае как ѝ казваме, получава допълнително парче "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 588
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180 градуса и тава се намазнява с олио.

Върху една кора се наръсва равномерно малко тиква (около 2 с.л., защото ако се сложи повече, баницата ще се сглетави). Наръсват се същото количество захар и орехи и накрая отгоре - също толкова олио.

Кората се навива на руло, усуква се и се навива на охлювче, поставяйки се в центъра на тавата.

Същото се повтаря с другите кори, които обаче вече се усукват около охлювчето и се внимава краищата да не са допрени едно до друго, а да са противоположни, иначе баницата ще се развие.

След като корите са навити, отгоре цялата баница се маже с олио, поръсва се с малко тиква и орехи (може да се сложи и захар, но тогава отгоре ще се карамелизира, а и опасността да се сглетави е много голяма).

Пече около 40 мин. или до готовност на корите, след което се изважда и сервира топла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар