Вишнев пай с маслено тесто
Pita sa višnjama od masnog testa
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Вишнев пай с маслено тесто

Вишнев пай с маслено тесто

Вишнев пай с маслено тесто
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
30/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10-12
"След класическото произведение Вишнева градина, как да не представим и ние неостаряващата класика Вишнев пай"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • масло - 200 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • за плънката
  • вишни - 1 кг. изчистени от костилки
  • нишесте - 2 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете маслено тесто и го оставете на хладно около 20 мин.

В тавичка с подвижни стени оформете блата за пая. Оставете една малка топка от тестото.

Разбъркайте вишните с нишестето и ги наредете върху блата.

Разточете кора от останалото тесто и го нарежете на лентички. Наредете върху вишните лентичките като решетка.

Изпечете пая за около 30 мин. в сгорещена фурна.

Поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: