Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена пица»Пица Калцоне с пълнозърнесто брашно

Пица Калцоне с пълнозърнесто брашно

Пица Калцоне с пълнозърнесто брашно2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"За плънката няма да спорим - каквато ви харесва на вас, но за блата - задължително опитайте с пълнозърнесто брашно"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 400 г бяло
  • пълнозърнесто брашно - 300 г
  • мая - 1 кубче прясна (42 г)
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1/2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • за намазване
  • олио
  • жълтъци - 1 бр.
  • за плънката
  • доматен концентрат
  • колбас
  • царевица - от консерва
  • гъби - пържени
  • кашкавал
  • за поръсване
  • червен пипер
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче. Разтворете маята с 1/2 ч.ч. хладка вода.

Добавете щипка брашно, захарта и солта.

Оставете маята да шупне и я изсипете в брашното. Добавете яйцето и белтъка и омесете меко тесто. Оставете тестото да удвои обема си.

Разделете тестото на топки и разточете кори /не много тънки/. Намажете корите с олио и сложете в средата от доматения концентрат и всички останали продукти.

Сгънете на две. Като оформите пиците, притиснете краищата, за де се залепят. Намажете с разбития жълтък, поръсете с червен пипер и розмарин.

Сложете върху хартия за печене, която предварително сте намазали с олио, и изпечете до златисто.

Затворената пица се пече 30 минути на 180 градуса.

Пицата Калцоне с пълнозърнесто брашно е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: