Начин на приготвяне
Пресейте брашното и направете кладенче. Разтворете маята с 1/2 ч.ч. хладка вода.
Добавете щипка брашно, захарта и солта.
Оставете маята да шупне и я изсипете в брашното. Добавете яйцето и белтъка и омесете меко тесто. Оставете тестото да удвои обема си.
Разделете тестото на топки и разточете кори /не много тънки/. Намажете корите с олио и сложете в средата от доматения концентрат и всички останали продукти.
Сгънете на две. Като оформите пиците, притиснете краищата, за де се залепят. Намажете с разбития жълтък, поръсете с червен пипер и розмарин.
Сложете върху хартия за печене, която предварително сте намазали с олио, и изпечете до златисто.
Затворената пица се пече 30 минути на 180 градуса.
Пицата Калцоне с пълнозърнесто брашно е готова.