Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Качамак с прясно мляко

Качамак с прясно мляко

31/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Знаете ли, че полента е италианското наименование на нашенския качамак? А знаете ли, че родният качамак с прясно мляко е поне сто пъти по-вкусен от италианската полента"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл.
  • вода - 250 мл.
  • царевичен грис - около 300 г за качамак
  • сол
  • олио - 1 к.ч.
  • сирене - 150 г
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд смесете млякото с водата и сложете да заври.

Прибавете царевичния грис на тънка струйка при непрекъснато бъркане с дървена лъжица. Бъркайте, докато сместа се сгъсти.

Прибавете сол на вкус. В съд за печене натрошете сирене, добавете олиото и изсипете готовата царевична гъста каша. Поръсете със сирене.

Запечете около 15 мин. в силна фурна. Поръсете с червен пипер. Нарежете на парчета, след като качамакът се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
По нашия край се прави без запичане. Само до варенето се стига и се сипва в тава да стегне.
11.05.2016 14:35
8
3
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Много обичам качамак, но не му слагам - червен пипер, иначе е много хубаво с него, защото му придава визия.
11.05.2016 14:18
1