Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Пушени ребърца на барбекю

Пушени ребърца на барбекю

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пушени ребърца на барбекю2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Перфектните ребърца на барбекю - празник за очите, празник за стомаха"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг пушени
  • лук - 5 глави
  • чесън - 5 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • мед - 3 с.л.
  • бира - 250 мл
  • оцет - 3 с.л.
  • розмарин - 2 стръка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пушените ребърца се измиват и се нарязват на парчета по 2-3 ребърца. Върху вътрешната ципа се правят разрези, за да не стяга месото по време на печенето.

Ребърцата се натриват със сол, червен пипер, черен пипер и се поръсват с розмарин. Ребърцата се слагат в голям съд. Лукът и чесънът се режат на ситно и леко се намачкват, за да пуснат сок.

Слагат се върху ребърцата. Лимонът се изстисква и се смесва с меда и оцета. Добавя се към ребърцата и добре се разбърква. Всичко се залива с бирата и се оставя за 6 часа на хладно.

Ребърцата се изваждат от маринатата, леко се изтръскват от нея и се пекат на барбекю, като периодично се обръщат и се поливат с маринатата. След като ребърцата станат златисти, а сокът, който тече от тях, е прозрачен, се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: