Бадемов ликьор
Liker od badema
gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ликьор»Бадемов ликьор

Бадемов ликьор

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Бадемов ликьор1 / 2
02/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
1
"Един чудесен ликьор, с който винаги е модерно да си кажем наздраве"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се попарват с гореща вода, оставят се за 5 минути и ципата им се обелва, като всеки бадем се стиска между палеца и показалеца.

Бадемите се слагат в тава и се пекат на 100 градуса, докато станат напълно сухи.

Счукват се на прах в хаванче. Добавят се 300 грама от захарта и сместа отново се счуква в хаванче. Тази смес се изсипва в голяма бутилка и се залива с водката.

Приготвя се сироп от 200 милилитра вода и останалата захар, като се вари на бавен огън до пълното разтваряне на захарта, и след това се оставя още 10 минути на минимален котлон.

След 3 дни водката от бутилката се прецежда и се смесва със захарния сироп.

Ликьорът се разпределя в бутилки и се оставя за 2 месеца на тъмно и хладно. След това може да се консумира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: