Пържоли с вино в чугунен съд

02/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо786
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържолки леко се начукват и поръсват със сол и черен пипер. В чугунената тенджерка се загрява олиото и запържваме пържолите почти до готовност от двете страни. Хубаво е да са по-тънички.

Изваждат се в чиния и оставяме настрана да се отцеждат. В същата мазнина се задушава почистения и нарязан праз, добавяме нарязани едро гъби и овкусяваме със сол и черен пипер.

Щом се задушат, добавям доматеното пюре и сипвам виното. В малка част от водата се размива брашното на кашичка и сипваме с останалата вода в тенджерката.

Връщаме пържолките в соса и оставяме да къкри на слаб огън докато се сгъсти сосът, като се разбърква периодично. Поръсваме със щипка ронена чубрица и сервираме!

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.10 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар