Пица с моцарела и домати

04/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне45 мин.
Готвене25 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 488
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто от брашното, яйцето, прясното мляко, киселото мляко, маята, зехтина и содата за хляб.

Оставяме на топло да втаса.

Разделяме го на топки и го разточваме върху плот на тънки питки.

Поставяме основата за пицата върху тава покрита с хартия за печене.

Намазваме ги отгоре с доматено пюре, поръсваме с мащерка и риган.

Подреждаме накъсаната моцарела и нарязания домат и поръсваме с настърган кашкавал.

Печем до готовност в предварително загрята фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

никнай
никнай
08.02.2016 00:39
Ако махнеш киселото мляко, содата, кашкавала и вместо риган и мащерка сложиш пресен босилек ще получиш оригиналната пица.
Но както обикновено обичаш да преиграваш и да прекаляваш безсмислено с продукти и подправки - многото незначи че става по-добро ...
0
1
Мариела Христова
Много хубава пица, ще опитам да я направя и аз.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв