gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Домашна постна содена питка

Домашна постна содена питка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9573k
Домашна постна содена питка
Снимка: Севда Андреева
1 / 8
04/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
"Ароматът на домашно приготвената содена питка ни връща към най-скъпите спомени от детството, защото празниците са онова, което сплотява семейството"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и правим в средата му кладенче.

Сипваме водата, зехтина и загасената в оцета сода.

Замесваме тесто и оставяме да почине 30 минути.

Оформяме питка и поставяме в намаслена и посипана с брашно тавичка.

Украсяваме с помоща на две вилици и печем на 180 градуса за 30 минути.

След като извадим от фурната, намазваме постната содена питка с вода и увиваме в чиста кърпа.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: