gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери с шоколад и домашен крем

Еклери с шоколад и домашен крем

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1482k1
Еклери с шоколад и домашен крем
Снимка: Иси
1 / 10
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
30
"Тези еклерчета с шоколад и домашен крем ще ви накарат да забравите всички грижи и да се насладите на вкусни моменти"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете олиото, водата и солта в тенджера и след като сместа кипне, добавете на порции брашното при непрекъснато бъркане.

Тестото е готово, когато започне да се отлепя от стените и дъното на съда. Снемете и след като изстине, добавете яйцата едно по едно - бъркайте хубаво след всяко.

Застелете тава с хартия за печене и слагайте отгоре по лъжица от тестото на разстояние едно от друго. Може и да оформите тестото с ръце на топчета за по-хубав вид.

Изпечете еклерчетата в загряна до 200 градуса фурна (около половин час). Не отваряйте фурната по време на печенето, а след като са готови, открехнете съвсем леко и оставете така да изстинат.

Приготвяне на крема: Кипнете млякото в съд на котлона, а през това време разбийте яйцата със захарта и брашното. Добавете в прясното мляко при непрекъснато разбиване. Бъркайте, докато се получи гладък крем.

Срежете леко вече изстиналите еклери и напълнете с крема. Потопете ги в разтопен предварително шоколад или направете украса с шоколадова глазура.

Еклерите с шоколад и домашен крем са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: